keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Parc de la Tête d'Or

Varoitus, kunnon kuvapläjäys tiedossa!



Eilen kävin tutustumassa yhteen Lyonin nähtävyyteen eli Parc de la Tête d'Or -nimiseen puistoon ja ihastuin ikihyviksi! Kyseessä on siis upea puisto noin 10 minuutin kävelymatkan etäisyydellä mun kodista täällä. Pienellä googlettelulla selviää, että puistolla on kokoa reilut sata hehtaaria ja sinne mahtuu eläintarhakin.


Eilen tein siis kuten useat lyonilaiset eli kävin lenkkeilemässä puistossa. Koko ajan silmien eteen tuli jotain uutta ja niin kaunista ihmeteltävää etten muistanut edes että juokseminen (näin mun tapauksessa lue: juuri ja juuri hölkäksi laskettava liikkumismuoto) on kovin rankkaa. Tänään palasin puistoon tällä kertaa ihan kävellen ja kamera kourassa napsimassa kuvia. Vaikka en ihan osannut mun kuvaajantaidoilla ja -välineillä vangita kaikkea sitä kaunista ja ihanaa mitä puistosta löytyi,tässä kuitenkin onnistuneimmat otokset!



 Käppäilin puistossa menemään ja kappas, vastaan tuli kirahveja! Moikkasin uusia tuttavuuksia ja jatkoin matkaani kun seuraavaksi matkan varrella oli flamingoja. Niitä ihmeteltyäni tuli vielä nähtyä mm. krokotiili, seepra ja leijona. Ja suunnitelmissa oli alunperin eläinten osalta seurata enimmäkseen sorsien ja pulujen touhuja. Eikä tämä lysti maksanut ainakaan näin syksyllä mitään, kesästä en uskalla mennä lupaamaan.

Mahtaa olla helppoa pysyä hoikkana kun syöminen on noin hankalaa, itsellä tuntuu olevan
kädet vähän turhankin lähellä suuta










Löysin vielä kauniin puutarhan ihan viimemetreillä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti