tiistai 12. heinäkuuta 2016

Piirakkatalkoot!

leipominen piirakka riisipuuro keittäminen kakkara


Tässä yksi päivä tehtiin mun ystävän Tildan kanssa karjalanpiirakoita harjoitusmielessä että osataan sitten tehdä niitä omille hostperheille kunhan sinne asti päästään. Tilda lähtee elokuun loppupuolella Lyoniin au pairiksi eli suunnilleen samassa veneessä ollaan. On ihanaa intoilla yhdessä lähdöstä ja jutella omista odotuksista ja huolenaiheista.

uuni piirakka karjala leipominen

Kerran elämiemme aikana ollaan näitä tehty aiemmin, kotitaloustunnilla yläasteella ehkä viitisen vuotta sitten. Piirakoiden leipomisessa käytettiin Marttojen ohjetta (löydät sen täältä) ja hyvin onnistui. Eihän ne ihan samalta näytä kuin kaupasta ostetut mutta ei se makuun vaikuta! Ainut korvantaakse muistiin laitettava asia on, että pitää muistaa laittaa riisipuurotäytteeseen  vähän enemmän suolaa, se jäi tällä kertaa vähän mauttomaksi mutta kyllä noita nälkäänsä syö... Ja jos ei ranskalaisille maistu niin onneksi mä syön!

karjalanpiirakka itsetehty lämmin
Vielä vähän itsetehtyä munavoita päälle ja voilà!

2 kommenttia:

  1. Ihana blogi sulla! Haluaisin liittyä lukijaksi, mutta sulla ei näköjään ookaan sitä perus lukija-gadget-hommelia tossa. Ehkä suoriudun tosta Bloglovinista :D

    Oon kans aupparina, tällä hetkellä tosin Saksassa.
    nippemaailmalla.blogspot.de

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) en ollu tajunnukkaan laittaa sellasta mutta nyt on! :D ja aion alkaa seuraamaan sunkin blogia, kiva vähän vertailla sitte onko kuinka paljon eroa Saksalla ja Ranskalla näin suomalaisen näkökulmasta :)

      Poista