keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Milano

Vietin siis viime viikonlopun kymmenhenkisen suomalaisen tyttöporukan kanssa Milanossa. Lähdettiin Lyonista vähän vaille kuusi aamulla ajamaan ja perillä oltiin ennen kahtatoista. Matka kesti siis noin 5 tuntia ja meni rattoisasti. Tietulleista sai kyllä pulittaa pitkän pennin, yhteensä meidän edestakainen matkamme Lyonista Milanoon, ilman bensa- ja muita kuluja, maksoi lähes 170 euroa. Huh. Ei ihan yksinään kannata ehkä autolla painella tuollaista matkaa, eihän se neljälle jaettuna ole mikään mahdoton summa ja taidettiin kolmesta eri paikasta eri kulkuvälineillä tulleina päästä halvimmalla loppujen lopuksi.

Herkkuja
Syötyä tuli hyvin ja hyvin paljon. Pizzaa, pastaa, pizzaa uudestaan ja niin edespäin gelatoa unohtamatta! Voin kertoa että "hitto että turvottaa" oli äärimmäisen usein kuultu lausahdus viikonlopun aikana. Varattiin majoituksemme airbnb:n kautta mutta en oikeastaan vielä tänäkään päivänä ole ihan varma mikä se oli. Sanoisin, että hostelli olisi lähimpänä. Sitä ilmeisesti pyöritti joku egyptiläistaustainen mies vaimonsa kanssa ja kaikesta päätellen he myös asuivat siellä. Paikalla pyöri myös työntekijä/omistajan vaimon veli/mikä lie miekkonen, joka lupasi vetää meille illalla Milanokierroksen.

Se kuuluisa Duomo

 Ensimmäisenä päivänä käytiin katselemassa Duomoa eli Milanon tuomiokirkkoa (häpeissäni joudun myöntämään, että tämä oli ainut nähtävyys, jonka Milanosta tiesin), mutta torniin pääsystä olisi saanut maksaa vähän turhankin paljon, joten jätettiin se sitten väliin. Tämän jälkeen käytiin vähän kiertelemässä kauppoja ja oli ihan pakko napata Nyxin myymälästä vähän luomiväriä ja huulipunaa matkaan (äiti ja Teemu älkää tuomitko). Shoppailun jälkeen paineltiin takaisin kämpille suihkuun ja valmistautumaan iltaan, jonka jälkeen lähdettiin aiemmin luvatulle kierrokselle.


Italiailaistyyliin 10 minuutin kävely oli todellisuudessa yli tunnin ja en olisi halunnut olla oppaamme paikalla kun yli kymmenen suomalaista (jotka ovat siis tottuneet siihen, että 10 minuuttia on yhdeksän) ja nälkäistä tyttöä hiillostivat ruokapaikasta :-D

Mutta ruokaa kuitenkin löytyi ja sen jälkeen lähdetiin katsastamaan Milanon yöelämää. Vähän petyttiin kyllä, mutta voihan olla, ettei vain osattu mennä uuteen paikkaan. Mitään hyvää tanssimispaikkaa ei löytynyt ja juomat olivat melkein puolet halvempia take awaynä kuin baarissa istuessa, joten kadut olivat täynnä ihmisiä.

No sitä pizzaa!
Toisena päivänä käytiin ihmettelemässä Castello Sforzescoa, isoa ja hienoa linnaa Milanossa. Mun kaltaiselle historiaintoilijalle on noloa, etten tiennyt mitään linnasta etukäteen. Harmittaa myös vähän etten ollut ottanut selvää, koska luulen, että siitä olisi saanut paljon enemmän irti niin. Hieno linna kuitenkin, kannattaa käydä jos noilla nurkilla pyörii. Linnavierailun jälkeen pyörittiin hetki läheisessä puistossa ja mentiin syömään. Ruoan jälkeen pikaiset gelatot ja sitten pitikin sanoa heipat pariisilaisille tovereille.


Kellon ollessa noin kolme, Genevestä tulleet tytöt lähtivät vielä katsomaan Duomoa myös sisältäpäin, ja me lyonilaiset jäätiin vielä hetkeksi pyörimään läheisiin putiikkeihin, jonka jälkeen käännettiin Punton nokka kohti Lyonia hostserkku-Hannan turvallisessa kyydissä. Hieman kylmä oli Milanossa, varsinkin sunnuntaina, jopa näin suomalaiselle (vai onko Ranska jo pehmittänyt mut?), mutta hengissä pysyttiin kuitenkin. Äärimmäisen onnistunut reissu ja hyvä maku jäi, vaikka sunnuntai-iltana pistikin väsyttämään.


PS. Muutama sana italialaisten ajotyylistä ja liikennekäyttäytymisestä; eihän siinä ole mitään järkeä!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti