perjantai 14. lokakuuta 2016

Makaronilaatikkoa ja matkasuunnitelmia

Taas on yksi viikko hurahtanut ja viikonloppu edessä. Eilen pyöräytin makaronilaatikon, jota syötiin lasten kanssa illalla. Hyvin meni kaupaksi! Mulle ei olisi jäänyt tälle päivälle lounasta ollenkaan, jos en olisi vähän toppuutellut. Yleensä syödään koko perheen kanssa illalla, mutta vanhemmat suunnittelivat lähtevänsä ravintolaan syömään, joten illallistettiin sitten kolmestaan. Täällä on muuten niin vaikeaa löytää jauhelihaa kaupasta ettei voi todeksi uskoa! Kun Suomessa jauhelihaa löytyy joka kaupasta kaikkein pienintä myöten, täällä pitää mennä hypermarkettiin asti jos sitä mielii ostaa. Kaiken maailman lihaklönttejä sieltä kaupasta kyllä löytyy mutta niinkin arkisia juttuja kuin jauheliha ja kanafile saa etsiä kissojen ja koirien kanssa.

Lasten kanssa menee ihan hyvin, mutta olen huomannut erehtyneeni hieman. Aluksi luulin, että 8 vuotias poika on se helpompi näistä kahdesta, mutta ei. Poika on yleensä hyvin itsenäinen ja keskittyy hyvin, mutta kun sille päälle sattuu, hän ei tottelee mitään, huutaa, kiljuu, karjuu ja itkee. Ja kun sanon, että nyt riittää DS:n pelaaminen, siitä vasta riemu repeää. Täällä Ranskassa lapset ovat jostain syystä aivan sekaisin noista DS:stä, muistan että itse suunnilleen 10 vuotta sitten pelasin innoissani omallani, onko suomalaisilla lapsilla kaikilla oma DS nykyäänkin?

Toinen hostlapsi, 7 vuotias tyttö on äärimmäisen eläväinen, ei jaksa keskittyä juuri mihinkään ja itkee vähintään 5 kertaa päivässä ja saa ajoittain mut ajattelemaan tapoja kuinka olisi mahdollista teleportata itsensä mihin tahansa muualle. Mutta silti musta tuntuu, että tullaan tämän tytön kanssa paremmin toimeen ja on näistä se "helpompi". Vaikka aika harvassa ovat ne päivät, kun voin illalla todeta, että menipä tänään hyvin. Ymmärrän kyllä lapsiakin, oon vieras ihminen niiden kotona, ne eivät ole tottuneet muhun ja yhtäkkiä vaan ilmestyn paikalle ja alan määräillä.



Sitten vähän mukavampaan asiaan. Nyt kun on palauduttu Milanon reissusta, on enemmänkin kuin aika jo suunnitella uutta matkaa! Bussit ja majoitus on varattu Amsterdamiin 24.-28. päivälle kuluvaa kuuta :-) Täällä lapsilla on kahden viikon syysloma ja mä olen myös vapaalla silloin, sillä lapset lähtevät isovanhemmille. Reissuun meitä on lähdössä kolme, minä ja Tilda sekä pariisilaisvahvistus Ada. Sitä odotellessa!

2 kommenttia:

  1. Haha! Pakko myöntää, että en ole täällä Espanjassakaan kyllä jauhelihaan törmännyt, vaikka en itse lihaa syökään… :-D Kiva kuulla, että sulla sujuu siellä nyt hyvin!

    http://avaruhin.blogspot.com.es

    VastaaPoista
  2. Saksassa jauheliha on ihan perus :-D

    VastaaPoista